Over Esther

Mijn naam is Esther


Van jongst af aan was ik van plan om de wereld te redden. Of in ieder geval mooier te maken. Daarvoor reisde ik, en leerde ik en werkte ik stap voor stap aan het bouwen van een mooiere wereld. Dat was hard werken en ik bleef zwoegen tot ik er haast bij neerviel. Kon het niet moeitelozer? De wereld redden? 
Ik kwam er langzaam achter dat zich het zaadje voor die mooiere wereld diep in ons allemaal bevindt. Ik wist inmiddels dat wat je aandacht groeit… dus werd het mijn missie om dit zaadje te voeden.

Ik heb ervaren hoe het is om mezelf (zielendelen) te verliezen gedurende bepaalde periodes in mijn leven. En ook hoe het voelt om weer compleet te zijn. 
Belichaming van al mijn zielendelen en aanwezig zijn en blijven in alles wat zich in het leven aandient heeft mijn leven diep verrijkt. 
Deze Embodied Presence of belichaamde aanwezigheid en een diepe verankering daarvan is voor mij van liefdesbelang om de wereld op een hoger plan te tillen. Het begeleiden van mensen hierin en van daaruit leven in overgave aan je levensstroom en het volgen van jouw unieke zielenmissie is mijn passie. 

Ik weet heel goed wie ik in essentie ben. Ik zie en voel ook wie jij in essentie bent. Ik begeleid je graag op jouw weg naar binnen. Naar de bron waaruit jij jouw energie, levensmissie en wezenlijke vervulling kunnen halen. Jouw inner sanctuary. 

Ik kijk naar jou vanuit mijn hart. De Cherokee noemen dit Shante Ishta. The single eye of the heart. Ik zie jouw heelheid en de volmaaktheid van jouw pad. Vanuit dit vertrouwen wil ik je graag helpen herinneren dat ook jij in liefde mag vertrouwen op jezelf.

Ik geloof in een nieuwe oorspronkelijke samenleving. Waarin we in liefde samen leven en vanuit intrinsieke motivatie bijdragen aan het geheel. Waarin onze unieke bijdrages precies dat zijn wat de wereld nodig heeft. Dat wat ons vervulling geeft vervult de wereld om ons heen. Los van oude overtuigingen, ‘hoe het hoort’, los durven laten van overleven, om vanuit je hart te leven. Vertrouwen op overvloed en altijd precies dat ontvangen wat je nodig hebt. Ontspannen in je levensstroom. In overgave.

 Ik ben een ondernemer met vurige passie om grootse en kleine projecten, retraites, workshops, vieringen, ceremonies  te initiëren en begeleiden die bijdragen aan geluk, vervulling, verdieping, verbinding, empowerment, heling en betekenis.

Achtergrond en (neven)werkzaamheden in chronologische volgorde:

Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Pedagogiek.
Ontwikkelings- en noodhulp in Zuid- Oost Azie.
Trainer en coach met hart en ziel (post HBO opleiding; communicatie, persoonlijke effectiviteit en management bij www.bpopleidingen.nl)
Opleiding EssentieCoaching bij www.Essentiehuis.nl
Essentiereizen; Retraites en spirituele reizen in Zuid- Oost Azie. 
Eigenaar gastouderbureau in Amsterdam (7 jaar)
Myanmar; oprichter en houder ecologisch restaurant en initiatiefnemer ecoprojecten in perma-cultuur, duurzame ontwikkeling, afvalmanagement, herbeplanting en natuurlijk bouwen.
Freelance pedagogisch coach en medewerker kinderopvang
Vipassana Meditatietrainingen in Thailand, Myanmar en Sri Lanka
Opleiding Systemisch Werk bij Corrie van Rossum  www.Cornalijn.nl
Verschillende verdiepingen in vrouwenwerk en sjamanisme
Organisatielid Vrouwen voor Vrijheid www.vrouwenvoorvrijheid.nl

Hoedster van  Moedercirkel Nederland (ceremonies en sjamanistische drumcirkels)
Schrijver en redacteur voor Tijdboek LuMens www.TijdboekLuMens.nl

Vuurvrouw met optredens vanuit het hart voor speciale gelegenheden
Moeder van twee prachtige dochters van 5 en 8 jaar oud.