Agenda

Datum

Event

Tickets

Vrijdag 10 November
10:00 -16:30

Dance of the Archetypes

 

Mariakapel
‘landgoed Coudewater’ Rosmalen

Volgende edities:

15 December Dance of the Spirit Animals

Dance of the Archetypes

8 vrouwelijke archetypen
8 altaren om het heilige vrouwelijke te eren in heel haar levenscyclus.

Een dag voor vrouwen in de prachtige Mariakapel op landgoed Coudewater

Op deze dag nemen Corrie van Rossum en Esther Landa je mee op een (dans)reis door je levenscyclus als vrouw. Vanaf het moment dat je kiest naar de aarde te komen tot het moment dat je weer opgaat in sterrenstof. Iedere levensfase is verbonden met een specifieke kwaliteit en heeft haar eigen waarde.
Voor de wereld en voor jezelf.
Afhankelijk in hoeverre je iedere fase volledig kunt leven en belichamen kom je tot wasdom en rijping. Hiermee groeit de liefde en wijsheid in jezelf en in het collectieve veld.
Door stil te staan en iedere levensfase te eren helen we dat wat geheeld mag worden en brengen we dat in onszelf aan het licht wat misschien tot nu verborgen bleef.
We bevrijden daarmee ieder archetype van haar stigma’s en verdraaiingen komen weer in contact met haar oorspronkelijke kracht en schoonheid.
Tevens verbinden we ons met de archetypen waarin wij nog zullen groeien en die in ons in potentie volledig aanwezig zijn.
Dat is wat we onszelf en de aarde kunnen geven in deze tijd waarin het heilige en geheelde vrouwelijke principe en het heilige en geheelde mannelijke principe volledig belichaamd mogen worden.

De 8 Archetypen waarmee we op deze dag zullen werken:

De Vrije Ziel
Het Onbevangen Jonge Meisje
De Maagd
De Seksueel Ontwaakte Vrouw
De Moeder
De Medicijnvrouw
De Wijze Oude Vrouw
De Godin

Lieve Vrouw, we hopen je te mogen ontvangen op deze bijzondere dag.

Programma:

9:30-10:00 Aankomst
10:00 Opening van de windrichtingen en de 8 altaren die voor ieder archetype gebouwd en gehoed worden door een hoedster.
Ochtendprogramma: Dance of the Archetypes.
Een beleving van ieder archetype met dans en muziek.

Lunch

Middagprogramma:

14:00 Sharingcirkels
Individuele opstellingen van de gekozen archetypen om mee te werken.
16:00 Afsluiting en sharingscirkel

Datum

Event

Tickets

Zaterdag
10:00 – 16:30

“LOVE IN MOTION Inspire” Oorspronkelijk Potentieel

 

Mariakapel
‘landgoed Coudewater’ Rosmalen

Volgende edities:

20 Januari Relaties en Seksualiteit
Helen in Liefde

“Oorspronkelijk Potentieel”

We blijven graag in verwondering delen en onderzoeken, zodat we ons steeds meer gaan herinneren wie we ten diepste zijn en kunnen leven vanuit ons oorspronkelijk potentieel.
 Op deze dag delen Marloes Vis van Heemst (onderwijskundige en hoopverlener) en Chris Muller (Opvoedkundige volgens Aware Parenting) hun kennis en wijsheid met ons en vooral dat wat hen inspireert in hun werk rondom opvoeding en onderwijs.

‘Hoopverlener’ Marloes Vis van Heemst laat zien dat het ook anders kan. Haar achtergrond als organisatiewetenschapper helpt bij het nadenken over onze complexe leefwereld. Helder zien wat er is, maakt duidelijk dat er meer keuzes te maken zijn dan we op het eerste gezicht denken. Zij schreef de afgelopen drie jaar, drie boeken. Waarvan de laatste samen met Ruud van Middelaar over de toekomst van het onderwijs ‘Een oase voor ontwikkeling’.
Mijn passie
Mijn passie is laten zien dat het ook anders kan en daarmee de ruimte voor anderen vergroten. Ik neem de uitdaging aan om voorbij beklemmende systemen te bewegen naar een wereld waar liefde voor controle gaat.
Wat ik deze dag kom brengen
Ik wil delen wat er nodig is om oases voor ontwikkeling te kunnen creëren. Vertraagde tijd in gedeelde ruimte waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen in alles wat ze zijn.
Je kunt je afvragen of scholen wel nodig zijn. Ik denk in deze tijd zeker. En wel omdat ze een plek kunnen bieden waar kinderen, zonder de voortrazende gekte van de wereld waar we nu in leven, zich zelf kunnen zijn en hun eigen potentieel kunnen ontwikkelen. Om van jongs af aan die dingen te leren waar wij zelf misschien wel nooit de kans voor kregen.
Dit vraagt iets van ons volwassenen. De tijd is nu hier om voorbij te gaan aan het juk van het sociale regelsysteem en het almaar voldoen aan verwachtingen. Spannend? Misschien wel. Maar ook heel leuk, want wie leert omgaan met onzekerheid krijgt weer ruimte om te SPELEN!


Opvoedkundige Chris Muller gelooft in dromen en authentiek je eigen pad volgen. Haar passie is volwassenen te verbinden met kinderen en met het (gewonde) kind in henzelf, zodat ze allen in verbinding met hun authentieke kern staan. Ze helpt ouders en professionals om de omgang met een kind meer vreugdevol, licht en liefdevol te maken. Door mensen op geheel eigen wijze mee te nemen op een pad vol inzichten en praktische kennis, groeit het vermogen bij ouders en professionals om op zichzelf en kinderen te vertrouwen, in plaats van op trucjes, controle en systemen.  Ze begeleid volwassenen om speelsheid terug te brengen in de omgang met kinderen. Ze helpt ouders en professionals vrij te breken uit eigen patronen, pijn van de eigen kindertijd en oude gewoonten om zo in dieper contact te staan met zichzelf (hun eigen gevoel, behoeften en grenzen) en kinderen. Omgang met kinderen wordt zo gaandeweg niet langer bepaald door ideeën hoe het moet zijn, maatschappelijke concepten of perfectie. Ze weet als geen ander hoe ze ouders en professionals op een liefdevolle manier wakker kan schudden uit de gevangenis van schuldgevoelens, twijfels en angst.  Hierdoor worden zowel voor volwassenen als kinderen de dagelijkse omgang simpelweg veel leuker en gemakkelijker en is er meer ruimte om samen te genieten.

Chris is psycholoog (MSc), counsellor & coach in de Transactionele Analyse (BTA) en regio coordinator Nederland voor het Aware Parenting Instituut van Aletha Solter, PhD. In haar werk respecteert ze de integriteit van kind en van volwassene. Ze creëert een menselijke omgeving zonder oordeel, waarin de ander uitgedaagd en uitgerust wordt om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken en toe te voegen aan de toolset in de omgang met kinderen. Ze informeert, ondersteunt en empowered ouders.

Programma:
Ontvangst/ opening
2 lezingen
Q&A met de sprekers
Pauze
2 workshops
Intuïtief pianoconcert Lisette van de Pavoordt
Afsluiting

In de ochtend geven Marloes en Chris beide een lezing over hun werk en de bezieling en inspiratie die zij hierin vinden.
In de middag geven zij ieder een workshop om hetgeen zij vertellen ook werkelijk aan den lijve te kunnen ervaren.

Lisette van Pavoordt geeft hierna een prachtig intuïtief concert op de antieke vleugel middenin de kapel. Een mooie wijze om hetgeen is aangeraakt gedurende de dag te verwerken en integreren.


Zondag 10 December
13:30 – 16:45

“LOVE IN MOTION” Conscious Dance
Met Kingston Hi-Fi

 

Mariakapel
‘landgoed Coudewater’ Rosmalen

Volgende edities:

Zondag 14 januari : DJ volgt
Vrijdag 26 januari: DJ volgt

Alweer de laatste Love in Motion voor dit jaar!

En we hebben er zin in want we gaan iets verrassends doen! DJ Kingston Hi Fi is al jaren vaste dj op verschillende plekken in Den Bosch en hij weet hele leuke feestjes neer te zetten! Nu hij zich ook al vaker op de Ecstatic dance vloer heeft begeven groeide de wens om ook in de conscious scene mooie sets te kunnen draaien.
Na een toffe intro waarbij we op een speelse manier even contact maken met onszelf en ons lijf en met elkaar gaan we een twee uur dansen.

Na het dansen treden getalenteerd muzikanten Noel en Susan voor ons op.  Noel speelt percussie en gitaar en Susan heeft een diepe warme stem die je met haar prachtige liedjes mee neemt op een reis naar je hart en je daar diep en liefdevol mee kan raken.

Na afloop is er zo als altijd een sharing met gezonde lekkernijen waar we relaxed en gezellig bij kunnen kletsen en over onze ervaring kunnen delen.

Wees van harte welkom! Ook als je alleen komt wordt Love in Motion door bijna al onze bezoekers ervaren als een warm bad.


DJ Kingston Hi-Fi
Muziek is balsem voor de ziel en vindt de weg rechtsreeks naar het hart.  Muziek resoneert met onze emoties en stimuleert het voelen en ons lijf dat dat wil omzetten in beweging.”
Stijn is sinds zijn 20ste actief als DJ en organisator van evenementen en clubavonden. Zo is hij o.a. co-host van de Très Tropicale clubavonden op de Tramkade en is hij resident dj bij camping de Lievelinge.
Hij heeft een sterke voorliefde voor muziek uit andere culturen dan de westerse en bij zijn dj sets word je meegevoerd naar alle windstreken van Moeder Aarde. Verwacht een warme muzikale reis die bestaat uit traditionele volksmuziek gemixt met moderne elektronische sounds en diepe bassen.

Zaterdag 9 December
19:30 – 22:00

Transformatietheater
Camie Bonger
‘Ze wist nietw aar te beginnen dus ging ze maar naar binnen’

 

Mariakapel
‘landgoed Coudewater’ Rosmalen

Ze wist niet waar te beginnen, dus ging ze maar naar binnen.
Je hoort het wel vaker, dat een moeilijke jeugd later in het leven parels kan opleveren. Camie laat het zien, leeft het voor en inspireert om zelf ook je shit te transformeren. Stoppen met overleven, maar echt mogen leven. Omdat het kan, omdat het mag.
De parels zitten in je. Net als in een oester, goed beschermd. Soms heel diep weggestopt, maar ze zijn er. In een openhartige, indringende en herkenbare voorstelling deelt ze met een heerlijke dosis humor fragmenten uit haar eigen leven. Met hart en ziel raakt ze de onderstroom, ver voorbij het oppervlak. En nodigt je uit om jezelf te zijn. Helemaal welkom, precies zoals je bent, met alles wat er is. Zodat de weg vrijkomt naar je eigen parels.

Ze wist niet hoe ze zich moest uiten, dus ging ze maar naar buiten
In het hele land speelde Camie haar voorstelling. Tot optreden niet meer kon, niet meer mocht. In die onstuimige coronatijd ging ze maar de straat op. Naar buiten. Met een oude praatpaal. Voor iedereen met een beetje pech onderweg. Om te luisteren. En voor een  hart onder de riem. Iedereen leek dit nog een beetje harder nodig te hebben. Vooral de kinderen. En Camie weet als geen ander: je verhaal kunnen delen, is het begin van helen en dan weer spelen. Ze stelde de vraag: hoe help ik je écht? En bood een luisterend oor. Of liet spontaan een gedicht ontstaan, een liedje, een dansje. Daarmee raakte ze harten en toverde verrassend vaak weer een lach op een gezicht.

Praatpaalverhalen
Meer dan duizend verhalen hoorde ze. De Praatpaalverhalen gingen online en de wereld ging weer open.
Terug naar de voorstelling? Niet zonder praatpaal. Die moest mee. En zo ontstond iets nieuws. Iets dat zoveel meer is dan een voorstelling. Met humor, zelfkennis en warmte maakt Camie gevoelige onderwerpen bespreekbaar. En voelbaar. Want zij voelt intuïtief en feilloos aan wat nodig is om hiervoor de juiste plek te creëren. Precies zo’n plek waarin beschadigde harten durven te openen. Een veilige haven waar tranen mogen vloeien, om over te gaan in opluchting, ruimte gevend aan de lach.

Lichtgedicht
Aansluitend op dit bijzondere transformatietheater krijgen drie aanwezigen de mogelijkheid om een uniek lichtgedicht te ontvangen. Een lichtgedicht is een antwoord. Op een vraag. Maar niet zomaar een antwoord. Het is persoonlijk, helder en vooral liefdevol. Vanuit de ziel. In dichtvorm. Een spontaan ontstane rap. Inspirerend en helend. Rakend, recht in het hart.
De gehele voorstelling bespeelt Caroline Schmitt de vleugel, die intuïtief altijd de juiste snaren weet te raken. Voor een nieuwe theaterbelevenis waar geen woorden voor te vinden zijn. Altijd uniek en geraakte harten gegarandeerd.

Zaterdag 15 December
10:00-16:30 uur

Dance of the Spirit Animals

 

Mariakapel
‘landgoed Coudewater’ Rosmalen

Beleef een transformerende dag tijdens Dans van de Krachtdieren, gehouden in de betoverende Mariakapel op het prachtige landgoed Coudewater.

Laat je onderdompelen in de wereld van krachtdieren en verdiep je verbinding met deze majestueuze wezens. Samen met Berry Jacobs (Tsjaman) en Esther Landa maken we een (dans)reis door de vier elementen en de acht windrichtingen, elk met hun eigen unieke energieveld.

Op deze bijzondere dag zullen we werken met sjamanistische trancereizen, dansopstelling, visualisatie en integratiesessies. We verkennen de subtiele energieën van de krachtdieren en verbinden ons op een diep niveau met hun kwaliteiten, kracht en eigenschappen. Deze dieren vertegenwoordigen onze intuïtie en diepere dienende instincten en kunnen ons een gevoel van eigenwaarde, zelfliefde, bescherming, bevrijding en bestemming geven.

We werken met krachtdieren die verbonden zijn met onze inheemse grond en omgeving, zoals de vlinder, uil, havik, buizerd, valk, wolf, lynx, vos, kat, hond, muis, paard, os, libelle, kikker, bruinvis, mol, kever, enzovoort. Als je zelf exotische dieren wilt introduceren, ben je vrij om deze aan te dragen.

Ontdek wat er gebeurt wanneer de kat en de muis elkaar ontmoeten, of de lynx en de wolf. Ervaar hoe een buizerd zich voelt terwijl hij boven zijn prooi zweeft, of hoe het is om geruisloos door de nacht te bewegen. Verken de speelse en vrije energie van twee honden die over de grond rollen.

Tijdens dit spel van expansie en contractie, spanning en ontspanning in ons lichaam en energetisch veld, kunnen we bewust worden van hoe we primair omgaan met gevoelens van angst, vreugde, lust, schaamte, schuld, begeerte, woede, ontroering en vertedering.
Doe mee en laat je meevoeren op deze bijzondere reis van zelfontdekking en verbinding met de kracht van de Spirit Animals.


Sjamanistische trancereis:
Een ieder wordt uitgenodigd om contact te maken met de krachtdieren van de vier elementen: aarde, lucht, water en vuur. Men kan vragen stellen aan de krachtdieren, hun energie voelen en inzichten ontvangen.

Dansopstelling:
Elke windrichting heeft zijn eigen krachtenveld en kwaliteiten die men kan verkennen en ervaren in de dans.Het gaat om het opwekken van de energie en het belichamen van de specifieke kenmerken van elke windrichting.

Visualisatie en integratiesessie:
Via visualisatie en meditatie word een ieder uitgenodigd om kwaliteiten en boodschappen te integreren in het bewustzijn en leven. Het is een moment van reflectie, inzicht en het toelaten van de krachtdieren in ons wezen.

Vervolg dansopstelling:
Men wordt uitgenodigd om de geleerde lessen en ervaringen tijdens de dag te integreren in de dans.
Het gaat om het vinden van ieders unieke expressie en beweging, geïnspireerd door de krachtdieren en hun energie. Men kan spelen met expansie en contractie, spanning en ontspanning, en zo de emoties en gevoelens verkennen.

Vrijdag 22 December
10:00 – 12:00

Als je ziel thuis wil komen
Boekceremonie

Het Jagershuis
Landgoed Blijendijk

 

In de energie van Midwinter nodigen Esther Landa, Lisette van de Pavoordt en Manon van Asten je uit om samen te komen en de terugkeer van het Licht te vieren.
Deze avond zullen we getuige zijn van elkaars Licht. Daar, in het stille midden, waar we aankomen wanneer we alles wat niet meer dient hebben afgelegd, is de herinnering en belofte van jouw Licht, jouw Goud. Jouw Goud, datgene dat door jou heen de wereld in wil worden gebracht, ligt daar te wachten tot jij er klaar voor bent. Vandaag is het tijd om het op te halen, te her-inneren.

Deze magische avond, laat ons voelen wat de kracht is van het donker, om zo bij ons Licht te komen.
Esther, Lisette en Manon zullen ieder vanuit hun eigen Licht bijdragen aan deze avond. Esther werkt met het Medicijnwiel, waarbij de cyclus van het leven ons medicijn is om ons te verbinden met het Leven op Aarde en tegelijkertijd in verbinding te zijn met de Kosmos en het grote mysterie. Lisette, met haar magische pianomuziek zal het verbindende element zijn. Haar muziek weeft kristallen draden die ons laten voelen hoe alles met elkaar verbonden is. Manon zal bijdragen met haar gedichten en de avond mee dragen.

We openen ons voor deze mystieke tijd van het jaar, waarin de sluiers het dunst zijn, door middel van een rituele cacaoceremonie. We werken met de kracht van onze intenties en hoeden met elkaar de heilige ruimte die ons laat herinneren dat we verbonden zijn met de Bron.

Je bent zo welkom,
In Liefde,
Esther, Lisette en Manon

Zondag 14 Januari
10:00 – 12:00

LOVE IN MOTION presents
HartZing met Anna Fernhout

Mariakapel
‘Landgoed Coudewater’ Rosmalen

 

Volgende edities:
10 maart
12 mei

Is het een mantra-ochtend? Een stembevrijdingservaring? Een concert?

Het is het allemaal. We komen samen in een cirkel in de prachtige kapel in Rosmalen.

Anna neemt je mee in het beluisteren en samen zingen van haar Nederlandstalige liedjes, mantra’s en soms improviserend zingen. Tussendoor zijn we stil. Ze nodigt je op speelse en verdiepende wijze uit om contact te maken met wat er in je leeft en om dat vervolgens mee te nemen in je zingen. De essentie van deze ochtend is: Alles in jou doet er toe. En alles, echt alles, kan gezongen worden. We creëren een cirkel waar we onze ervaringen verwelkomen en waar niks buiten hoeft te vallen. We beoefenen hierin de kwaliteit van ons hart: het vermogen om alles in te sluiten in onze ervaring. Om ‘ja’ te zeggen. Niet om iets weg te moffelen in onze ervaring, maar om een diepere waarheid te voelen en te zien. Om compassie te voelen voor onszelf en anderen. Wanneer we zingen vanuit ons hart, helemaal met een groep mensen, dan verspreiden we met onze stemmen deze verlichtende trilling. Goed voor jou. Goed voor mij. Goed voor de hele wereld!

Je hebt geen zangervaring nodig.

In de middag kun je deelnemen aan: Love in Motion Conscious Dance