Waar ben je?

De zon nodigt ons uit naar buiten te gaan. Elkaar te ontmoeten en de lang uitgestelde verbinding te herstellen. Helend en van liefdesbelang.

De staat van de wereld nodigt ons echter ook naar uit naar binnen te gaan. Een pauze in te lassen tussen actie en reactie en te waken voor het wereldbeeld dat ons voorgeschoteld wordt.
We worden dagelijks geconfronteerd met een overdaad aan informatie. Veelal informatie die we niet bewust tot ons nemen, maar hap snap aan ons voorgeschoteld wordt en waar we als gehypntiseerd doorheen scrollen. Al deze beelden en woorden worden opgeslagen in ons geheugen. De lading van deze informatie opgeslagen in onze cellen. We worden in hoge mate beïnvloed in onze fysieke, emotionele en mentale welbevinden door hetgeen we tot ons nemen. Zorgen, irritatie, angsten, schrik, onrust en boosheid kunnen allemaal een resultaat zijn van informatie die we onbewust tot ons hebben genomen.

Waar ben je? Fysiek ben je wellicht hier, maar waar gaat je aandacht naar uit. Waar ligt je focus. Ben je aan- of afwezig?

Ken je het gevoel helemaal op te gaan in instagram of facebookposts en je je een uur later pas realiseert dat je dat volslagen onbewust hebt gedaan? Dat je dan ineens diep adem haalt en lijkt terug te vallen in jezelf. Er zou een bom naast je kunnen zijn afgegaan, maar je ging op in het beeldscherm. Met korte bericht en beeldflitsen. Je weet bij god niet meer wat je tot je hebt genomen, maar de emoties die eraan gekoppeld zijn beklijven.

Het kan resulteren in een leeg en onvoldaan gevoel. ‘Er niet helemaal zijn’. Je bewustzijn volg vaak je aandacht. Dat kan ervoor zorgen dat we helemaal op kunnen gaan in iets of iemand en ons op zo’n moment ook niet meer gewaar zijn van onszelf, onze ademhaling, ons gevoel. Het kan voelen alsof  we versnipperd zijn geraakt en op zekere hoogte is dat ook zo. Onze ziel zoekt namelijk elders toevlucht als het in een lichaam huist waar stress en spanning in gevoed worden door externe factoren. Externe wereldbeelden die niet stroken met onze intuïtie, onze waarden en normen. Wij mensen gedijen niet goed bij hetgeen ons opgelegd wordt of wanneer er een continue dreiging lijkt te zijn. Of beter gezegd, onze ziel gedijt niet goed in een lichaam dat vol spanning zit…

Om ons optimaal en bezield te kunnen ontwikkelen. Zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel. Is rust, ontspanning en welbevinden nodig. Vrijheid, verbinding en expressie zijn daarvoor kernwaarden. Hetgeen ons veelvuldig moeilijk werd gemaakt in de afgelopen jaren. Het is daarom van levensbelang dat wij zelf zorg dragen voor het gewaarzijn van en de rust in onze binnenwereld en een filter inbouwen voor hetgeen ons voedt en hetgeen ons energie kost. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan in een wereld van big Tech die erop ingericht is om ons in de versnelling en naar buiten gericht te houden. 

Social Media houdt ons, als we niet opletten, onbewust gevangen. Het vraagt discipline en doorzettingsvermogen om ons hiervan los te maken om terug te vallen in onszelf. Steeds meer mensen gaan bewust off line. Of zijn alleen maar op gezette tijden gericht bezig met hun posts om te voorkomen dat ze er gedurende de dag continu mee bezig zijn. 

Aanwezig zijn.
Het gewaar zijn van het belichamen van onszelf kan alleen maar in dit huidige moment. En om in dit huidige moment te komen is vertraging nodig. Onze ademhaling kan ons daarin een heel eind op weg helpen. Het is onze natuurlijke brug naar het hier en nu en onszelf. 

Wanneer je bewust tijd en ruimte neemt om zorg te dragen voor jezelf. De omgeving waarin je je prettig voelt. Daar waar je landen kunt in een warme liefdevolle omgeving in verbinding met je liefsten. Daar waar je wordt uitgenodigd naar binnen te gaan. Je te verbinden met jouw authentieke gevoel en verlangen. Daar waar je uiting mag geven aan alles wat niet voldoende gevoeld werd en je daarom in de weg zit. Zodat je je weer vrij kunt voelen van dat wat niet bij je hoort. En je je weer kunt herinneren wie je ten diepste bent. Wat niets maar dan ook niets met de toestand van de huidige wereld te maken heeft.

Dan word jij weer het Thuis waar je ziel graag in huist.

Dan blijft de wereld misschien nog een tijdje een wanordelijke, onnatuurlijke noodtoestand.
Maar dan komt er rust en ontspanning in jou en kun jij de rust en de vrede bewaren.

En precies dat hebben we meer nodig in deze wereld. Mensen die bezield en belichaamd aanwezig en in vrede zijn.

We nodigen je graag uit bij een van onze bijeenkomsten om elkaar en onszelf te herinneren aan de weg naar binnen. Kom ook dansen, zingen en delen. In de agenda zie je de eerstkomende evenementen.